أحــــلـــى بــيــطـــرى

ملتقى طلاب كليه الطب البيطرى جامعه كفر الشيخ
 
الرئيسيةwww.a7lavet.ahlمكتبة الصورس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 هواه المطبخ والناس الذواقه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
wija
عضو ممتاز
عضو ممتاز
avatar


مُساهمةموضوع: هواه المطبخ والناس الذواقه   الثلاثاء فبراير 24, 2009 8:15 pm

الموضوع ده عايزينه يتثبت علشان كل البنات تستفيد من بعض فى شغل المطبخ
وانا هقدملكم بعض الاكلات الجديده والشهيره والغريبه برده
وكمان هجيب لكم اكلات من بلاد كتير على سبيل التغيير والتجربه
وكمان بعض الtipsفى الطهى علشان يبقى فن مش عك
وياريت كل بنت عندها جديد تقدموا لينا علشان كلنا نستفيد ونعمر فى البيوت
ودى اول اكله هقدمهلكم وهى سهله خالص بس حبوها
وهنبدأ بالسلطات علشان نفتح نفسكم
والنهارده هقولكم سلطه كنتاكى .....ايوه سلطه الكول سلو
سهله جدا
المقادير:
-كرنبايه صغيره او جزء من كرنبه على قد ما انتى عايزه
- خل اسود (ما تتخضصوش موجود فى السوق او خل عادى لو ما فيش)
- جزر حوالى من 3 الى 4 جزرات
- معلقه ملح ومعلقه سكر حسب الحاجه طبعا
الطريقه:
- هنقطع الكرنب بواسطة اليد او الميكسر الخاص بالبشر للخضروات
- وبعدين ابشر الجزر فوق الكرنب
-حطى 4 ملاعق خل اسود وملعقه كبيره سكر وملعقه ملح حسب الرغبه
ويترك الخليط مدة ربع ساعه
- وفى الاخر حطى مايونيز حسب اللزوم مع التقليب وسبيه برده ربع ساعه فى التلاجه لحين الاستخدام
وبالهنا والشفا وسيبولى حبه....... lol! lol!
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
wija
عضو ممتاز
عضو ممتاز
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الثلاثاء فبراير 24, 2009 8:41 pm

ودى بقى بقيت انواع السلطات الغريبه والذيذه
واطلبت منى كتير كتير وجالى اميلات كتير يجى اميل كده طالبها
وهى سلطه السبانخ
ودى للناس اللى مش بتحب الطبيخ وطبعا لازم ناكل خضار
وهى برده سهله جدا
----------------------------------المقادير------------------------
حزمة سبانخ مقطعة خشن
– حزمة بقدونس مفروم ناعم
– بصلة مفرومة خشن
–حبة خيار مقطعة مكعبات
– شويه ملح
شويه من عصير الليمون
– معلقه خل
********************الطريقه***********
تخلط جميع المقادير مع بعضها وتتبل بالملح والليمون والخل وتصب في طبق التقديم.

وبرده سيبولى حبه......طفاسه بقى
مستنيه الردود lol! lol!
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
dr.farawla
عضو ممتاز
عضو ممتاز
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الثلاثاء فبراير 24, 2009 9:21 pm

ايوه هوه ده الشغل علي اصوله

طبعا تثبيــــــــــــــــــــت يا باشا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
beauty_tweety
عضو ممتاز
عضو ممتاز
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الثلاثاء فبراير 24, 2009 11:44 pm

ياسلام ياسلام بجد الموضوع الهايل
وفعلا موضوع نستفاد كلنا منه وبالاخض انا Laughing
هجرب واقولك والله اتصدقى جوعــــــــــت cherry
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
wija
عضو ممتاز
عضو ممتاز
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الأربعاء فبراير 25, 2009 10:46 pm

بعد ما خلصنا السلطه ندخل على الشربه يامعلم
جايبالكم بقى شوربه لذيذه قوى ......كلنا نعرف عيش الغراب بس مانعرفش ناكله ازاى
دى بقى شوربه ارز بالفطر اللى هو عيش الغراب.....والفطر ده موجود فى كل السوبر ماركت ومش غالى


المقادير:

2/1 كوب أرز بسمتي او ارز عادى.
2 ملعقة كبيرة زيت أو زبدة.
2 فص كبير ثوم، مهروس.
2 عود بصل أخضر، شرائح.
4 - 6 حبة فطر أو(مشروم).
3 - 4 كوب مرق الدجاج أو ماء.
4/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود.
2/1 1 ملعقة صغيرة ملح.
2 ملعقة كبيرة بقدونس ، مفروم.

الطريقة:

- إغسلي الأرز جيداً، انقعيه في ماء مملح من 20 - 25 دقيقة.

- سخني الزيت في حله متوسطة، أضيفي الثوم والبصل ، اطبخي على نار متوسطة إلى أن يصبح ذهبي اللون.

- أضيفي الفطر و قلبي لمدة دقيقة.

- أضيفي الأرز، المرقة، الفلفل، الملح، دعي الخليط يغلي.

- خففي النار، اتركي القدر على النار بدون تغطية 10 - 15 دقيقة إلى أن ينضج الأرز.

- وزعي البقدونس على الشوربة وقدميها ساخنة.
وكلى وادعيلى وبرده سبيلى شويه
lol!
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
fara7
عضو ممتاز
عضو ممتاز
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الجمعة فبراير 27, 2009 9:20 pm

الله عليكى ياويجا طب والله انتى بت عسل
لان بجد ببقى نفسى اغير فى الاكل بس بكسل أدور وأجرب
بس كده بقى هجرب على ضمانتك
بصى بقى لو تعرفى طريقه حلوة للجمبرى تبقى عسل ..
نفسى يطلع حلو مرة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
wija
عضو ممتاز
عضو ممتاز
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   السبت فبراير 28, 2009 1:47 am

بناء على طلب فروحتى ده بقى طبق جمبرى حلو مرررره وسهل برده جدا
ومش هياخد وقت طويل....

المقادير:
نص كيلو من الجمبري
1ملعقة كبيرة من زيت الزيتون
1 ملعقة كبيرة من الكاري
1/2 كوب من البصل المفروم
1 حبة طماطم
1/4ربع كوب من الماء
الطريقة :
1- يحمر البصل في زيت الزيتون
2- ثم يضاف الكاري ويحرك المزيج
-3 تضاف الطماطم ويترك عدة دقائق
-4يضاف الجمبري ويخلط المزيج جيداًثم يترك على النار لغايه ما يستوى الجمبري
وممكن تضيفى شويه ميه صغيرين لو الصلصه كثيفه قوى علشان الجمبرى يستوى

وكده خلاص كلى وبالهنا والشفا
وسيبيلى حبه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
wija
عضو ممتاز
عضو ممتاز
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الإثنين مارس 02, 2009 9:54 pm

دى بقى طريقه عمل الفراخ(الدجاج) بطريقه دجاج كنتاكى
المقادير:

دجاجة مقطعة 8 قطع
دقيق
بقسماط
بيض
بهارات
ملح
زيت للقلي


الطريقة:

تغسل الدجاجة وتقطع 8 قطع.
يخلط الدقيق مع البهارات والملح
يضرب البيض مع قليل من الملح و الفلفل الاسود
اولا:
يغطي الدجاج بالدقيق ثم بالبيض ثم بالقسماط و يوضع في صينية.
يعمل الباقي نفس الطريقة حتى تنتهي من المقدار ادخلي الصينية الفريزر لمدة 10-15 دقيقة
في هذه الاثناء سخني الزيت الغزير في الطاسه
اخرجي الدجاج من الفريزر على القلايه...حتى تحمر وبعدين تشيليها على المناديل الورقيه على تنزل الزيت
وتقدرى تقدميها مع البطاطس المقليه والسلطات
وكلى وادعيلى بس سيبيلى حته lol! lol!
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
fara7
عضو ممتاز
عضو ممتاز
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الإثنين مارس 02, 2009 10:22 pm

ايه الشغل الجامد ده ياويجا بجد والله انا فرحانه بالقسم ده اووى
الله ينور ياباشا وميرسى ع الجمبرى وان شاء الله ابقى اعزمك عليه بس ربنا يستر
ويطلع حلوو زى البيتزاا
ربنا يخليكى ليا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
wija
عضو ممتاز
عضو ممتاز
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الثلاثاء مارس 03, 2009 8:29 pm

على ايه يافروحتى ده اقل واجب
اشتغلوا انتم بس وارفعوا راسنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
dr.farawla
عضو ممتاز
عضو ممتاز
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الأربعاء مارس 04, 2009 10:31 pm

ميرسي يا باشا

وجـــــــاري التجريب

.......................


.................
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Princess GoGa
نائب المدير العام
نائب المدير العام
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   السبت مارس 07, 2009 1:12 am

حلو اوى المطبخ دا والله الست منى عامر معانا ؟؟
ايه يا ويجا الحلاوة دى بجد مية مية والله
وطبعا مش قادرة اقولك اد ايه البيتزا بوصفتك طلعت تحفة والله
مع ان فرح جوعتنى على ما عملتها ومخلتنيش اعمل اى حاجة
غير انى قطعت الطماطم والفلفل ينفع كده؟؟
بس كملى يابنتى والله منك نستفيد..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
wija
عضو ممتاز
عضو ممتاز
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   السبت مارس 07, 2009 8:18 pm

اخيرا زرتى مطبخى يا جوجا
والله المطبخ نور ولازم بقى اعملك حاجه تشربيها
الشاى على النار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
little chicken
عضو فعال
عضو فعال
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الأربعاء مارس 11, 2009 1:09 am

حلو اوى يا ويجا تصدقى جوعت على السيره

ادخلى على التقيل بقى..........................

(((((( اللحمه طبعا ))))))))))


على فكره الفراخ علشان تستوى احسن وتبقى اطعم تبليها الاول كام ساعه بالبصل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Yannii
عضو نشيط
عضو نشيط
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الأربعاء مارس 11, 2009 1:34 am

ياريت لو وصفة حلوة للمسقعة احسن بموت فيها
شكرا يا ويجا علي الموضوع الجامد ده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
dode..2006
عضو جديد
عضو جديد
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الأربعاء أبريل 22, 2009 12:08 am

بعد اذن ويجا طبعا

[center]المسقعه[/center]
المقادير:

باذنجان
بطاطس
فلفل اخضر
قرن شطه خضراء (اذا تحب)
عصير طماطم
زيت للتحمير

الطريقه:

..نقطع الباذنجان حلقات ونرش عليه ملح ونتركه شويه
.نقطع البطاطس صوابع
.نحمر البطاطس في الزيت ثم نحمر الباذنجان ثم الفلفل والشطه
.وبعدها نسبك عصير الطماطم (نحمر بصله وسط او ثوم او من غيرهم حسب ما تحب)
ممكن نستخدم اللحم المفروم معها (نسويه مع الطماطم)
.نحضر صنيه ونضع الباذنجان كله ثم البطاطس والفلفل والشطه وفوقهم نضع الطماطم ونهز الصنيه حتي تتجانس المكونات (ممكن نضع القليل من الماء اذا كانت محتاجه ال سائل)
ثم نضعها في الفرن لمده 45 دقيقه او حتي تنشف شويه
والف صحه وهنا

"طريقه خاصه"

بعد تقطيع الباذنجان ورش الملح نعمله في الدقيق ثم في البيض ونحمره
ونكمل باقي الخطوات بس الطعم هيكون مختلف كتييييييييييييير

اي خدمه نحن تحت الطلب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
salma
عضو فعال
عضو فعال
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الأربعاء أبريل 22, 2009 6:55 pm

ايه الشفل الجامد داياااااااااااا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
dode..2006
عضو جديد
عضو جديد
avatar


مُساهمةموضوع: رد: هواه المطبخ والناس الذواقه   الخميس أبريل 23, 2009 6:16 pm

البطاطس المحشيه


بطاطس صغيره الحجم"كميه مناسبه"



تغسل وتقشر وتقور من فوق








تحمر في زيت غزير



تطلع علي ورق وتترك لتبرد شويه





تحشي باللحم المفروم المعصج




ترص في الطاجن ويوضع عليها عصير طماطم وملح وفلفل





تدخل الفرن لمده نصف ساعه تقريبا








بالف هنا وصحه
في انتظار طلباتكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
هواه المطبخ والناس الذواقه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أحــــلـــى بــيــطـــرى :: شباااااااااب وبناااااااااات بيطرى :: بناااات بس-
انتقل الى: